Voor wie is een 3d voedselprinter geschikt?

3d voedselprinter

Niet iedereen zal het direct geloven, maar het is tegenwoordig mogelijk om voedsel te printen. Sinds kort is het mogelijk om voedsel te printen door middel van een 3d voedselprinter.

3d voedselprinter

Kan ik een 3d voedselprinter gebruiken?

De 3d voedselprinter is vooral een uitkomst voor restaurants. Dit komt doordat restaurants de laatste jaren veel waarde hechten aan hun presentatie. De komst van sociale media speelt hierin een grote rol. Het is nu dus van belang dat ieder gerecht social media proof is. Dit wordt een stuk gemakkelijker dankzij de voedselprinter. De presentatie van het voedsel is natuurlijk ook erg belangrijk voor sterrenrestaurants. Zij hebben hun status immers de danken aan de presentatie op het bord. Naast restaurants, kunnen andere partijen in de voedelbrache, de 3d voedselprinter goed gebruiken. Dit geldt bijvoorbeeld voor locaties waar voedsel in massaproductie bereid wordt. 

Mogelijkheden voor de toekomst

Op dit moment komt het meeste voedsel als puree uit de printer. Echter is het zo dat de kans groot is, dat er in de toekomst voedsel in pastavorm uit de printer komt. Dit heeft voordelen voor zowel particulier- als horecagebruik.