Slachtoffer

Slachtoffer van een misdrijf?

Wanneer jij letselschade slachtoffer bent geworden van een misdrijf of een andere oorzaak, dan is het fijn om te weten dat je bij het platform van LetselschadeSlachtoffer.nl de nodige informatie kan vinden. Vaak weten mensen niet precies wat de volgende stap moet zijn en laten het er in sommige gevallen bij zitten. Ernstige misdrijven worden in eerste instantie altijd wel aangegeven bij de politie, maar meer dan een aangifte opnemen wordt er niet gedaan. Afhankelijk hoe zwaar een misdrijf is, wordt er actie ondernomen, maar jijzelf hoeft ook niet stil te zitten. Daarom is deze website zo interessant om te weten wat jij kan doen om, bijvoorbeeld een schadeclaim aan te vragen.

Slachtoffer

Slachtoffer hulp aanvragen

Een doelwit zijn geweest van een misdrijf kan jou jaren nog achtervolgen. Ook wanneer de dader al is opgepakt en zijn vonnis heeft gehoord. Het is een trauma waar mee jij moet leren leven, hoe moeilijk dit ook zal zijn. Ondanks dat een dader is opgepakt, wil dan niet meteen zeggen dat jij de draad van jouw leven weer op kan en durft te pakken.

Helaas ben ik ook ooit het doelwit geweest van een overvaller. Hij wilde mijn handtas afpakken, terwijl ik op de fiets zat. Het gevolg was dat ik raar ten val kwam en pas weer in het ziekenhuis bij kwam. De periode die daarop volgde was een poging te oden om te herstellen en weer verder gaan met mijn leven.