Een matras van 180×220: de gangbare maat voor twee personen

matras 180x220

Wanneer je voor het eerst een bed voor jullie samen uit gaat zoeken. Dan komt daar een hoop bij kijken. In Nederland is het matras van 180×220 een gangbare maat als het gaat om tweepersoons bedden. Het is net iets groter dan de gemiddelde maat van 160 centimeter breed en 200 centimeter lang. Maar met name als jullie allebei veel draaien in je slaap en tenminste een van jullie aan de langere kant is, dan is dit een absolute aanrader.

matras 180x220

De lengte van je matras

Wanneer je 200 centimeter lang bent, dan is een matras van 200 centimeter lang grappig genoeg niet voldoende. Denk er maar eens over na: wanneer je in bed ligt, lig jij dan altijd helemaal bovenaan het matras met je hoofd? Waarschijnlijk niet. Je ligt iets lager want er zit nog een kussen tussen en misschien vind je het wel fijn om een beetje de ruimte te hebben. Dan is een bed van 200 centimeter lang dus eigenlijk gewoon veel te klein. Juist daarom is het bed van 220 zo prettig. Je kunt ook als je aan de lange kant bent rustig draaien en verschuiven in je slaap zonder dat je voeten onder de deken uitsteken.

De breedte

Een bed van 160 centimeter breed is in principe breed genoeg voor de meeste stellen. Je ligt dan echter wel behoorlijk dicht op elkaar. Met name wanneer je graag draait in je slaap dan kan dit best krap zijn. Het is daarom geen overbodige luxe om te kiezen voor een matras dat net iets breder is.