Een clown met een missie

Het grappigste beroep ter wereld

Ieder heeft zijn vak is een heel bekend gezegde, maar het beroep van clown mag toch wel met recht het grappigste beroep ter wereld worden genoemd. Toch is dat tegenwoordig niet meer het belangrijkste doel van dit vak. Iemand die dit beroep uitoefent heeft daar een opleiding voor gevolgd; clowning is een manier om mensen te entertainen en om voor persoonlijke interactie tussen meerdere mensen te zorgen. Het doel van dit beroep is heel duidelijk; mensen worden uit hun bubbel getrokken en krijgen een spiegel gepresenteerd. Hun karaktereigenschappen worden op een kostelijke manier uitvergroot waardoor je moet lachen om jezelf. Het grappigste beroep ter wereld is dan ook een beroep met een missie.

Barrières neerhalen

Bij een feest zal het altijd in eerste instantie zo zijn dat de bezoekers elkaar niet goed kennen. Dat zorgt voor nogal wat barrières waardoor het feest niet goed op gang komt. Wie een komediant inhuurt weet zeker dat die barrières worden neergehaald waar je bij staat. Dat wordt gedaan doordat de komediant in de rol van een typetje stapt. Typetjes zijn namelijk als geen ander in staat om de tongen los te krijgen en om bij een ieder een lach op het gezicht te toveren. Bij een feestje waarbij de stemming moet worden gemaakt is een typetje als een schoonmaakster heel gewild. Deze dame zal iedere bezoeker aan een uitgebreide inspectie onderwerpen en met haar scherpe blik en reactie een glimlach op het gezicht brengen. Daarnaast is ook de serveerster heel populair.

Een dame op schoot en een blok aan je been
Een serveerster is doorgaans iemand die je drankje serveert zonder dat er enig commentaar aan te pas komt. De serveerster die als typetje wordt ingehuurd zal zich echter op een heel andere manier nuttig maken. Ze neemt zonder pardon plaats op jouw schoot om haar levensverhaal aan je te vertellen. Je hoort de paralellen naar je eigen leven tussen de zinnen door, en reken er maar op dat dit voor heel interessante gesprekken zal zorgen. Je komt niet zomaar van haar af, maar je hebt er ook een heel spraakmakende avond met de medegasten door.

Een toevoeging aan een evenement
Het inhuren van een typetje voor jouw evenement is dan ook een toevoeging aan de waarde ervan. Je huurt een komediant in die de kneepjes van het vak van clowning verstaat maar dat op een minder afstotende manier uitoefent. Zowel jij als je gasten hebben een geweldige tijd doordat er een typetje is ingehuurd.